Ако САЩ и НАТО откажат да предоставят гаранции за сигурност на

...
Ако САЩ и НАТО откажат да предоставят гаранции за сигурност на
Коментари Харесай

Путин: При отказ за гаранции от САЩ и НАТО, отговорът ще е от военни експерти

Ако Съединени американски щати и НАТО откажат да дават гаранции за сигурност на Русия, отговорът на Москва може да бъде доста друг, изборът на варианти ще зависи от рекомендациите на военни специалисти. Това съобщи съветският президент Владимир Путин пред " Русия-1 " в неделя, оповестява ТАСС. 

" Може да бъде доста друго. Зависи от предложенията, които ще ми създадат нашите военни специалисти ".

В същото време президентът акцентира, че Русия ще се стреми да реализира позитивни резултати от преговорите по този въпрос.

" Надявам се, че въпреки всичко - ние не предложихме нещо, което да замъглява или стопира, от позиция на този дипломатически развой, а за да реализираме резултат от дипломатически договаряния, както към този момент споделих, юридически, в границите на документите, които сме предложили. Ние ще се стремим към това ", добави Путин.

По-нататъшните дейности на Москва ще зависят не от хода на договарянията за гаранции за сигурност със Съединени американски щати, а от безусловното обезпечаване на сигурността на Русия  " през днешния ден и в историческа вероятност ".

Според Путин в тази връзка съветската страна доста ясно е дала да се разбере, че " по-нататъшното придвижване на НАТО на изток е недопустимо ".

Путин изяснява, че не Русия слага ракети покрай границите на Съединени американски щати, " Съединени американски щати с техните ракети пристигнаха до нашия дом, те са на нашия предел ". Президентът също по този начин се чуди как биха реагирали американците, в случай че Русия разположи своите ракети на границата на Мексико или Канада със Съединени американски щати.

На 17 декември съветското министерство на външните работи разгласява планове на съглашения със Съединени американски щати за гаранции за сигурност, както и на съглашения за ограничения за сигурност на Русия и страните членки на НАТО. Те са предадени на американската страна на 15 декември на среща в съветската дипломатическа работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР